Angela Merkel exclude o reducere a datoriei Greciei, iar Franța vrea să-i ajute pe eleni

Angela Merkel exclude o reducere a datoriei Greciei, iar Franța vrea să-i ajute pe eleni
Comments Off on Angela Merkel exclude o reducere a datoriei Greciei, iar Franța vrea să-i ajute pe eleni, 02/02/2015, by , in Business today

Cancelarul german, Angela Merkel, a exclus sâmbătă o “nouă ştergere” a datoriei Greciei aşa cum vrea noul premier grec Alexis Tsipras. De cealaltă parte, premierul Franței susține că Grecia trebuie ajutată să-și respecte angajamentele.

Angela Merkel este tranșantă când vine vorba de datoriile Greciei. “A existat deja o renunţare voluntară a creditorilor privaţi, băncile au renunţat deja la creanţe de miliarde în ceea ce priveşte Grecia”, a justificat cancelarul german într-un interviu acordat Hamburger Abendblatt. “Nu văd o nouă ştergere a datoriei”, a adăugat acesta.

Duminică, cu puţin înaintea unei reuniuni a ministrului grec de finanţe cu omologul francez, premierul francez Manuel Valls a declarat: “Este (…) rolul Franţei să încurajeze voinţa poporului grec de a rămâne în euro şi să o ajute pe deplin, dar, în acelaşi timp, în interiorul unei comunităţi, (să o ajute) să-şi respecte angajamentele, în conformitate cu normele noastre comune”.

Grecia are o datorie publică de 315 miliarde de euro, adică echivalentul a aproximativ 170% din produsul său intern brut (PIB).

About News Report