Angela Merkel a anuntat crearea unui fond de 500 de milioane de euro pentru Ucraina de est

Angela Merkel a anuntat crearea unui fond de 500 de milioane de euro pentru Ucraina de est
Comments Off on Angela Merkel a anuntat crearea unui fond de 500 de milioane de euro pentru Ucraina de est, 25/08/2014, by , in Business today

Cancelarul german, Angela Merkel si presedintele ucrainean Petro Porosenko au anuntat ca in curand va fi creat un fond de 500 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii din regiunea afectata de luptele dintre armata si separatisti.

Cancelarul german face apel la partile implicate in conflictul din estul Ucrainei sa ajunga la un armistitiu. Aflata in vizita oficiala la Kiev, Angela Merkel a declarat ca integritatea teritoriala a Ucrainei este obiectivul zero al politicii externe germane. La randul sau, Petro Poroşenko a spus ca razboiul nu este alegerea tarii sale.

“A venit vremea ca pacea sa se instaureze in zona Donbas. Administratia ucraineana va face totul, in colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va intampla in detrimentul suveranitatii, integritatii teritoriale si independentei Ucrainei”, a spus Poroşenko.

Angela Merkel a pledat, in cursul vizitei la Kiev, pentru instituirea unui armistitiu bilateral in regiunile separatiste din estul Ucrainei.

„Pentru a obtine succesul, trebuie sa fie doua parti. Nu se poate ajunge la pace in mod unilateral. Sper ca discutiile cu Rusia vor fi incununate de succes. Planul exista, trebuie sa fie urmat de actiuni”, a spus Angela Merkel.

Potrivit Mediafax.ro, cancelarul german nu a exclus posibilitatea adoptarii unor noi sanctiuni internationale impotriva Rusiei dupa trimiterea unui convoi in estul Ucrainei. Intrebata despre anexarea regiunii Crimeea de catre Rusia, Angela Merkel a catalogat actiunea drept „ilegala”, explicand ca, daca Europa ar recunoaste legitimitatea acestei situatii, ar fi amenintata integritatea teritoriala a tuturor tarilor europene.

About News Report