Andalusia, Spania : Turismul de experienta

Andalusia, Spania : Turismul de experienta
Comments Off on Andalusia, Spania : Turismul de experienta, 29/04/2016, by , in Lifestyle

Poti fi turist pentru a te relaxa la malul marii, pentru o drumetie la munte sau pentru a merge pe urmele istoriei. Dar cel mai noua si in trend forma de turism este turismul ca experienta.
Spania este o tara cu 40 de milioane de locuitori care anul trecut a primit peste 60 de milioane de turisti. Cifrele spun cate ceva despre calitatea serviciilor si despre inventivitatea companiilor de turism, nu doar despre frumusetile cunoscute ale taramurilor iberice.
“ Este una cand vii la malul marii pentru plaja si alta atunci cand traiesti o experienta, atunci cand emotiile te fac sa devina ceva de neuitat. In Andalusia poti participa la culegerea maslinelor , poti vedea cum se pregateste traditionalul jambon sau poti fi alaturi de oamenii de aici atunci cand pregatesc celebrele vinuri care se exporta apoi in toata lumea ” ne spune Nicoleta Boranda (www.visitaRumania.es ), o romanca din Madrid care aduce turisti si in Romania.
IMG_4294
Turismul de experienta este o reteta de success promovata de agentiile de turism spaniole, iar Andalusia pare sa fie in topul preferintelor turistilor care vin aici din toata lumea. Poti merge la cele mai renumite crescatorii de cai andaluzi in Jerez sau Ronda, poti vedea cum sunt crescuti in mijlocul naturii taurii pentru luptele cu tauri sau poti degusta mancaruruile specifice zonei, multe dintre ele unice in lume.
IMG_3634
Iar dupa cateva tapasuri ai nevoie de renumitul vin andalusian, ultima moda fiind vizitarea micilor bodegi care produc vin ecologic sau a marilor crame cun este Tio Pepe, de unde isi aduc vinul staruri si personalitati de pe toate continentele.
IMG_3517
Tot in acesta spectaculoasa zona a Spaniei exista peste 30 la suta din productia mondiala de ulei de masline, ulei de cea mai buna calitate. Tot mai multe companii si-au descis portile pentru turistii care vor sa vada cum se culeg traditional maslinele si apoi fiecare etapa de procesare.
Un astfel de turism, – de experiente inedite si cunoastere a oamenilor si obiceiurilor- este sustinut si de autoritatile locale pentru ca sprijina economia locala. Companiile spaniole iti ofera variante dintre care iti poti allege experienta preferata.
“ Turismul ca experienta – turismo vivencial cum il numim noi in Spania – este in continua crestere in ultima perioada, iar Andalusia este o zona cu totul aparte, care ofera experiente unice intr-o viata. Este un sprijin si pentru localnici, este turism autentic, iar impactul la nivel international arata ca a devenit un trend si o moda firesca a urmatorilor ani. Este pentru cei care vor sa vada peisaje si locuri spectaculoase dar sa traiasca in acelasi timp si emotii si clipe speciale “ spune Antonio Martin (www.turismovivencial.com)

 

IMG_3406
Companiile care au lansat programele de turism de experienta – ofertele au ajuns in ultima perioada si in Romania – iti ofera diverite variante dintre care iti poti alege experienta preferata. Poti allege un oras vechi cum este Ronda si sa ajungi intr-una dintre cele mai vechi arene pentru luptele de tauri, poti merge sa inveti de la un toreador real cum sa te feresti din calea taurului furios sau poti vedea la Jerez cum sunt pregatiti faimosii cai andalusieni, in timp ce te opresti cateva ore langa Sevilla in Ecija sau ajungi la Ubeda si Baeza, doua orase aflate in patrimoniul UNESCO.
Un nou gen de turism, care reuseste sa te faca sa te detasezi de problemele de zi cu zi .

foto : Remus Tigoianu,  Zenfolio | REMUSFOTO.NET

 

About Business life