Anca Dragu: “Salariul minim nu creşte de la 1 ianuarie la 1.200 lei.”

Anca Dragu: “Salariul minim nu creşte de la 1 ianuarie la 1.200 lei.”
Comments Off on Anca Dragu: “Salariul minim nu creşte de la 1 ianuarie la 1.200 lei.”, 08/12/2015, by , in Business today

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunțat că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri.

Salariul minim nu creşte de la 1 ianuarie la 1.200 lei, așa cum sperau românii. “Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României”, a declarat Dragu vineri seara, la o întâlnire cu jurnaliştii.

Dragu a dat exemplu state ca Brazilia sau India unde locuitorii “sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”.

Dragu a mai spus: “Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată”.

Foto: dcnews.ro

About News Report