Anca Dragu: “Provocarea principală pentru piața de capital va fi atragerea companiilor din mediul privat”

Anca Dragu: “Provocarea principală pentru piața de capital va fi atragerea companiilor din mediul privat”
Comments Off on Anca Dragu: “Provocarea principală pentru piața de capital va fi atragerea companiilor din mediul privat”, 29/01/2016, by , in Business today

Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, consideră că piața de capital trebuie să atragă companii din mediul privat.

Atragerea companiilor din mediul privat și transparența reprezintă provocări pentru piața de capital din România, astfel încât să se facă trecerea de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă, a declarat, joi seară, în cadrul evenimentului de inaugurare a Anului Bursier 2016, Anca Dragu.

“Este o zi foarte importantă pentru Bursa de Valori București și pentru România. Dacă ne uităm în spate vedem că sunt peste 20 de ani de activitate, ani în care s-a dovedit că economia românească are nevoie de o piață de capital solidă. Au fost listate companii, precum Petrom, Electrica, Romgaz, Transelectrica, Transgaz, Fondul Proprietatea, cele 5 SIF-uri. Pentru companiile de stat nu a însemnat doar un acces la finanțare, ci și o creștere a gradului de transparență. Provocarea principală pentru piața de capital va fi atragerea companiilor din mediul privat. Este nevoie de o transparență pe piața de capital pentru trecerea de la statutul de piață de frontieră la piață emergentă”, a afirmat Dragu.

Potrivit ministrului Finanțelor, prognozele arată că, în următorii doi ani, Bursa de Valori București ar putea înregistra o creștere substanțială, iar valoarea tranzacționată va putea depăși 16 miliarde de lei.

“Am urmărit evoluția pieței de capital și am constatat o creștere continuă, de exemplu, de peste 12 procente a valorii Bursei și o valoare tranzacționată ce depășește 12 miliarde de lei. Există o legătură între o piață de capital puternică și creșterea economică. Investitorii au de câștigat de pe urma acestei piețe. Din prognozele noastre observăm că pentru următorii doi ani Bursa de Valori București ar putea înregistra o creștere până la 176 miliarde (lei, n.r.), iar valoarea tranzacționată ar putea să depășească 16 miliarde”, a menționat Anca Dragu.

About Business Editor