Alfa Romeo iese la atac! Italienii pregatesc modele noi pentru relansarea companiei

Alfa Romeo iese la atac! Italienii pregatesc modele noi pentru relansarea companiei
Comments Off on Alfa Romeo iese la atac! Italienii pregatesc modele noi pentru relansarea companiei, 02/09/2014, by , in Business today

Brandul italian Alfa Romeo pregateste trei noi modele considerate esentiale pentru relansarea diviziei de automobile sport, a Fiat Chrysler Automobiles.Un sedan care sa concureze BMW seria 5, un SUV care sa rivalizeze  Audi A5 si un sedan mare de referinta.

Reprezentanţii Alfa Romeo şi cei ai Fiat Chrysler Automobiles nu au dorit sa  furnizeze detalii legate de viitoarele modele. In luna mai, directorul general al Alfa Romeo, Harald Wester, a declarat ca brandul va trece la configuratii cu tractiune pe spate şi 4X4, de la tractiunea pe fata, scrie Mediafax.ro.

Cele trei modele fac parte dintr-un numar de opt noi automobile Alfa Romeo anuntat in luna mai in cadrul unui plan de investitii de 5 miliarde de euro si al carui obiectiv este cresterea vanzarilor de la 74.000 de unitati in 2013 la 400.000 de unitati in 2018.

Sedanul de dimensiuni medii, cu nume de cod Project 952, va fi primul dintre noile modele ale Alfa Romeo si va concura automobile precum Audi A6 sau BMW serie 5. Producatorul va folosi pentru prima data la acest sedan o noua gama de motoare pe benzina cu injectie directa. De asemenea, vor fi disponibile si versiuni cu motoare diesel.

SUV-ul de dimensiuni medii care va rivaliza Audi Q5 va debuta in a doua jumătate a anului 2016 si va beneficia de aceeasi gama de motoare ca sedanul Project 952.

Sedanul mare va fi modelul de referinta al Alfa Romeo, va concura Audi A8 si BMW serie 7 si va fi o versiune mare a sedanului numit deocamdata Project 952. Automobilul mare va fi prevazut cu versiuni puternice ale noii gamei de motoare, dar nu este in plan folosirea unui motor V8.

Alfa Romeo mai are in plan si alte tipuri de automobile, precum 4C Spider si un model decapotabil cu doua locuri, care va fi o versiune mai scurta a platformei sedanului mediu si care va fi comercializat sub sigla Fiat. Intre noile vehicule preconizate se mai afla si un SUV mare, destinat in special pietelor din Statele Unite si China.

Fiat anticipeaza ca Statele Unite vor juca un rol important in extinderea Alfa Romeo, astfel ca  vanzarile anuale in America de Nord ar putea creste de la zero in 2013 la 150.000 de unitati in 2018.

About News Report