Airbus va produce elicoptere Super Puma la Ghimbav

Airbus va produce elicoptere Super Puma la Ghimbav
Comments Off on Airbus va produce elicoptere Super Puma la Ghimbav, 10/12/2014, by , in Business today

Airbus are planuri mari cu România. Cel mai mare producător de avioane din lume alături de Boeing intenționează să construiască o fabrică de elicoptere în zona Ghimbav.

Fabrica a cărei investiție s-ar ridica la 10 milioane de euro ar urma să fie amplasată lângă unitatea de mentenanță Eurocopter România, la care compania franceza este acționar alaturi de statul român. Airbus Helicopters ar urma să producă celebrele elicoptere Super Puma MK1.

“Dacă vom avea toate aprobările, lucrările ar putea începe anul viitor”, a declarat Jean Louis Mascle, CEO Eurocopter România.

Acţionarii IAR Braşov (IARV), companie controlată de stat, au hotărât să pună la dispoziţia Vadstena, firma înregistrată de Airbus Helicopters în România, un teren de 15.000 de metri pătraţi pentru producţia de elicoptere Super Puma în România, precum şi intrarea indirectă în acţionariatul firmei din România a Airbus Helicopter.

Pe terenul respectiv Vadstena urmează să construiască o hală industrială în suprafaţă de 8.550 de metri pătraţi, destinată proiectului pentru producerea elicopterelor de tip SuperPuma MK1 în România.

Carcateristici elicopter Super Puma

Elicopterul Super Puma are două locuri pentru piloţi şi până la 19 locuri pentru pasageri. Aparatul are, în versiunea EC225, o rază de acţiune de 1.135 de lilometri şi poate atinge o viteză maximă de 345 km/h.

About News Report