Adio, PIN! MasterCard a lansat primul card CU AMPRENTA

Adio, PIN! MasterCard a lansat primul card CU AMPRENTA
Comments Off on Adio, PIN! MasterCard a lansat primul card CU AMPRENTA, 20/10/2014, by , in Business today

MasterCard a lansat, la Londra primul card care permite posesorului să se identifice prin intermediul amprentei şi nu al PIN-ului, așa cum se întâmpla până acum.

Cardul făcut în colaborare cu compania parteneră norvegiană Zwipe si care poarta numele Zwipe MasterCard inlocuieste PIN-ul cu amprenta posesorului, utilizând un scanner inclus în card. Acest card nu este prevăzut cu bandă magnetică ci funcţionează după sistemul cardurilor de călătorie, utilizate la metrou sau în autobuze, care pot fi reîncărcate şi care au inclus un cip care ţine evidenţa fondurilor disponibile.

“Convingerea noastră este că trebuie să putem să ne identificăm fără să fie nevoie de parole sau numere PIN”, a declarat Ajay Bhalla, preşedinte pentru soluţii de securitate la MasterCard.

Banca Sparebanken DIN din Norvegia a testat cu succes în ultimele luni cardul Zwipe MasterCard, în cadrul unui proiect pilot. Cardul Zwipe MasterCard va fi disponibil în Marea Britanie din 2015. Pana acum nu a fost anuntata data in care va fi lansat şi în Statele Unite.

About News Report