Adio parteneriat! Microsoft a dat in judecata Samsung Electronics

Adio parteneriat! Microsoft a dat in judecata Samsung Electronics
Comments Off on Adio parteneriat! Microsoft a dat in judecata Samsung Electronics, 05/08/2014, by , in Media & Brands

Microsoft, cel mai mare producator softwear din lume, a actionat in instanta producatorul de electronice Samsung, la un tribunal din Manhattan, acuzand compania sud-coreeana ca a incalcat un acord din 2011 privind utilizarea reciproca a unor patente.

Potrivit acordului, Samsung se obliga sa plateasca Microsoft drepturi de autor pentru folosirea unor brevete. Sud-coreenii au incetat sa mai plateasca dupa ce Microsoft a anuntat achizitionarea diviziei de telefoane a Nokia.

Microsoft a primit redevente din partea Samsung pentru telefoanele si tabletele care folosesc o parte din tehnologia brevetata de compania americana. Ambele companii au anuntat ca vor colabora si la dezvoltarea si comercializarea sistemului de operare Windows Phone, relateaza Mediafax.ro.

Microsoft acuză insa Samsung ca aceasta se foloseste de achizitia diviziei de telefoane a Nokia de catre compania americana drept scuza pentru nerespectarea contractului.

Dupa mai multe luni de negocieri, cele doua companii nu au reusit sa ajunga la un acord, iar Microsoft a decis sa-i actioneze in judecata pe cei de la Samsung pentru neplata sumelor datorate si a penalitatilor acumulate in acest rastimp.

About News Report