Actiunile Electrica au crescut spectaculos si se afla intr-o continua crestere

Actiunile Electrica au crescut spectaculos si se afla intr-o continua crestere
Comments Off on Actiunile Electrica au crescut spectaculos si se afla intr-o continua crestere, 19/09/2014, by , in Business today

In deschiderea sedintei de joi a bursei de la Bucuresti, actiunile Electrica au crescut puternic si au atins un nou maxim, aproape de 13 lei pe titlu, intr-o piata in urcare, in care cotatia Fondul Proprietatea (FP) a inregistrat o usoara corectie dupa avansul din aceasta saptamana, relateaza Mediafax.ro.

 “Avansul Electrica este legat de posibila achizitie de active de la Enel. Toata lumea spera ca o achizitie sa aduca o crestere substantiala a profitului in viitor”, a declarat directorul general al Rombell Securities, Adrian Tod-Raileanu.

Titlurile Electrica au inregistrat cea mai ridicata lichiditate, de 2,86 milioane de lei. Actiunile distribuitorului de energie electrica se aflau dupa prima ora in crestere cu 2,8%, la 12,8 lei/titlu, dupa ce au urcat pana la 12,88 lei/titlu.

Totodata, actiunile Fondul Proprietatea au scazut cu 0,5%, pe tranzactii in valoare de 1,03 milioane de lei, dupa ce au castigat aproape 8% pe ansamblul primelor trei sedinte din aceasta saptamana.

“Marcarile de profit sunt inerente dupa cresterile din ultimele sedinte. Potentialul de crestere mai puternica a Fondul Proprietatea s-a consumat pentru moment si contează ce se va intampla in viitor, inclusiv cu posibila vanzare de actiuni OMV Petrom (SNP) de catre FP”, a adaugat Tod-Raileanu.

Pe locul al treilea in ceea ce priveste valoarea operatiunilor derulate de investitori, se plaseaza Romgaz (SNG), cu 889.400 lei, actiunile companiei scazand cu 0,1%.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,2%, DAX (Frankfurt) cu 0,4%, iar FTSE 100 (Londra), cu 0,07%.

About News Report