700.000 de vehicule Renault ar putea avea nevoie de actualizarea softurilor de poluare

700.000 de vehicule Renault ar putea avea nevoie de actualizarea softurilor de poluare
Comments Off on 700.000 de vehicule Renault ar putea avea nevoie de actualizarea softurilor de poluare, 20/01/2016, by , in Business today

Aproape 700.000 de vehicule Renault diesel ar putea avea nevoie de actualizarea softurilor de poluare, a declarat directorul pentru concurenţă Thierry Bollore, potrivit căruia grupul va anunţa în martie măsuri de reducere a emisiilor reale de oxid de nitrogen la cele mai recente modele diesel.

Ajustările necesare motoarelor, care vor consta în actualizări ale softurilor, vor fi disponibile pentru generaţia Euro 6 a motoarelor diesel, a declarat Bollore reporterilor, în timpul unui briefing susţinut la sediul Renault din vestul Parisului.

Începând din luna iulie, vor fi oferite verificări voluntare ale motoarelor pentru proprietarii a circa 700.000 de vehicule care ar putea fi eligibile pentru modernizare.

“Va fi o propunere făcută clienţilor, nu o rechemare, întrucât vehiculele sunt conforme”, a subliniat Bollore, asigurând că Renault respectă toate normele în vigoare referitoare la emisii.

Proprietarii de vehicule diesel Euro 6 vor putea cere, dacă va fi nevoie, o operaţiune de întreţinere. Va fi vorba despre o simplă programare.

Constructorul auto francez a recunoscut existenţa unei erori de calibraj în sistemul de depoluare al modelului Captur şi a asigurat că a început deja, din noiembrie, o rechemare pentru circa 15.000 de vehicule, versiunea 110 CV.

About News Report