500 de angajaţi Ford Craiova pleacă din companie

500 de angajaţi Ford Craiova pleacă din companie
Comments Off on 500 de angajaţi Ford Craiova pleacă din companie, 09/03/2015, by , in Business today

494 de persoane din cei 3.200 de angajaţi ai uzinei Ford din Craiova vor părăsi fabrica în baza programului de încetare voluntară a relaţiilor de muncă, ce viza 680 de salariaţi. Cei vizați vor primi 15 salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

În noiembrie 2014 Ford a anunţat derularea unei program de încetare voluntară a relaţiilor de muncă, împreună cu un program de concediere pe motive economice, pentru aproximativ 680 de posturi. Mai mult, constructorul auto a decis să aibă un orar de lucru redus, astfel că vor fi evitatate concedierile.

“Peste 490 de angajaţi ai uzinei Ford Craiova au aplicat pentru programul de încetare voluntară a relaţiilor de muncă, iar cererile acestora au fost acceptate de către conducerea companiei. Pentru a atinge ţinta de reducere de personal pentru 680 de posturi, Ford România a demarat încă de anul trecut un proces de consultări cu sindicatele. Ca urmare, confirmăm că Ford România şi sindicatele au ajuns la o înţelegere cu privire la implementarea unui program de lucru redus la fabrica din Craiova, ceea ce permite companiei să evite concedierea a aproximativ 170 de persoane”, a declarat Ana- Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al constructorului auto, conform Mediafax.

Programul redus de muncă va putea fi pus în practică după înregistrarea oficială a acestuia. Pe parcursul acestui program de muncă redus, angajaţii vor fi remuneraţi conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă şi ale legislaţiei în vigoare.

La Craiova lucrau înainte de programul de reducere de personal aproximativ 3.200 de angajaţi.

About News Report