50% dintre români primesc tichete de masă. Vezi cum e situația în alte țări europene!

50% dintre români primesc tichete de masă. Vezi cum e situația în alte țări europene!
Comments Off on 50% dintre români primesc tichete de masă. Vezi cum e situația în alte țări europene!, 03/06/2015, by , in Business today

Rata de penetrare a tichetelor de masa in Romania este de 50%, ceea ce inseamna ca peste 2 milioane de salariati primesc acest beneficiu, insa situaţia este complet diferita in alte state. In Germania doar 0,5% din angajati primesc tichete de masa, in Spania rata de penetrare este de 2%, in Polonia este de 3%, in timp ce in Franta aceasta este 15%.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii grupului Up Romania (fostul Chèque Déjeuner), in Ungaria, 65% din angajati au tichete de masa incluse in pachetele de remunerare. Care ar fi explicatia pentru aceste diferente? „Rata de penetrare a tichetelor pe pietele din diferite tari depinde de mai multi factori. Unul dintre acestia este reprezentat de o putere scazuta de cumparare (cum e cazul Romaniei), care determina o rata mare de penetrare a tichetelor de masa care au rolul de a creste puterea de cumparare in randul beneficiarilor“, a spus Elena Pap, directorul general al emitentului de tichete de masa Up Romania.

Elena Pap a adaugat ca tichetele de masa au fost introduse in Romania in anul 1999, iar in primul an de implementare a acestui sistem peste 130.000 de angajati au primit astfel de beneficii (ceea ce insemna la acea vreme o rata de penetrare de 2,7%), insa in 10 ani aceste beneficii au devenit populare, ajungand la jumatate din salariatii romani.

Saptamana trecuta,Guvernul a majorat valoarea unui tichet de masa cu 0,6%, de la 9,35 de lei la 9,41 de lei, insa in continuare acest beneficiu nu acopera costul unui pranz, asa cum ar trebui. Cu toate acestea, angajatorii ofera tichete de masa angajatilor pentru ca exista avantaje fiscale asociate cu aceasta forma de motivare a angajatilor, scrie zf.ro.

About News Report