5 ponturi pentru ca turismul de lux sa devina accesibil

5 ponturi pentru ca turismul de lux sa devina accesibil
Comments Off on 5 ponturi pentru ca turismul de lux sa devina accesibil, 19/04/2016, by , in Lifestyle

Turismul seamana putin cu Bursa de Valori… Este sezonier si trebuie sa stii sa cumperi cand preturile sunt scazute. Daca anii trecuti a fost o adevarata moda a city breakurilor intr-un context in care timpul nostru- este limitat – si intr-un articol anterior va ofeream cateva recomandari – acum pare sa devina de success pachetele city break prlungit, cu 3 sau 4 nopti incluse. Sa reactualizam cateva idei care puse in practica va aduc imediat aproape zone ce pareau candva de neatins pentru aceia dintre noi cu un venit mediu :
1. Este evident a in ultimii ani companiile low cost au reusit sa se impuna tot mai mult pe piata, oferind servicii basic dar suficiente pentru un pachet de 2-3 nopti si curse scurte, acolo unde nu ai nevoie neaprat de masa la bord sau bagaje pentru mai multe zie. Dar chiar si in cazul companiilor low cost trebuie sa stim cand sa cumparam si cand sa asteptam.
2. Incearca sa urmaresti perioadele de sezon si extra sezon. Companiile din turism castiga practic din trei perioade din an : Sarbatorile de iarna – Craciun, Revelion, sezonul de vara cu sejururi si Sarbatorile Pascale.
In rest sunt nevoite sa isi umple “golurile de incasari” prin diferite oferte speciale. Probabil vei gasi preturi foarte bune in zone unde nu sperai imediat dupa Revelion, dupa Paste sau in finalurile sau inceputurile de sezon
3. Early booking si capetele de sezon. Nu este greu sa urmaresti vremea in locurile in care doresti sa ajungi. In functie de clima, in zonele mediteraneene sezonul tine pana la 1 noiembri , acesta fiind doar un exemplu. Capetele de sezon sunt foarte rezonabile ca preturi iar temperaturile foarte bune.
4. In urma conflictelor internationale si a problemelor anumitor zone, ariile sigure pentru turisti s-au restrans. Din fericire, preturile inca nu au crescut, Italia ramanand in continuare de exemplu rezonabila ca pre . Din pacate tari cu totul speciale pentru turism – cum este exemplul Siriei – au iesit cel putin temporar din circuitul turistic international.
5. Indrazneste zone candva rezervate luxului de cinci stele, pentru ca acum au devenit accesibile. Criza economica a afectat multe zone foarte scumpe pentru turisti cu caiva ani in urma. Putem sa ne oprim doar la Coasta de Azur, Coasta Italiei sau a Spaniei. Nisa, Capri sau Mallorca nu mai sunt zone de neatins. Chiar si foarte scumpa Barcelona poate fi vizitata azi prin city breakuri la preturi foarte accesibile.

In concluzie, incearca sa combini perioadele de oferte sepciale – atunci cand agentiile de turism isi adauga comisioane scazute pentru a mentine totusi activitatea – cu perioadele la limita sezonului si cu extinderea sezonului in statiunile de lux, pentru ca si acolo a ajuns criza iar preturile au variatii foarte mari. Este o perioada in care zonele exotice sau de lux nu mai sunt exclusiviste. Trebuie doar sa fii atent/a si … sa incerci !

articol preluat  www.selftrainer.ro

About Business life