2% dintre români iau masa în oraş zilnic

2% dintre români iau masa în oraş zilnic
Comments Off on 2% dintre români iau masa în oraş zilnic, 19/02/2015, by , in Business today

O cercetare a GfK arată că doar 2% dintre români iau masa în oraş în fiecare zi, iar cei mai mulţi, aproximativ 20%, mănâncă de până trei ori pe săptămână. Localurile preferate sunt cele de tip fast-food.

Bărbații din România mănâncă într-o proporție mai mare în oraș decât femeile. Localurile preferate sunt cele cu servire rapidă ca burgeri, shaorma, pui prăjit şi cartofi prăjiţi. Doar 2% dintre români iau masa în oraş în fiecare zi, iar cei mai mulţi, aproximativ 20%, mănâncă o dată până la de trei ori pe săptămână mâncare gata preparată.

“50% dintre participanţii la studiul GfK declară că au cumpărat de la un astfel de local în ultimele patru săptămâni. Fast-food-urile sunt frecventate cu precădere de către bărbaţi, în timp ce femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării. Cei mai mulţi dintre clienţii acestor locaţii au între 25-34 de ani”, se arată în studiul realizat de GfK.

Cei tineri şi foarte tineri, între 15 şi 24 de ani, sunt cei care au obiceiul de a cheltui cel mai des pentru a lua masa pe drum, mai ales cei din Bucureşti şi din oraşele mari. Persoanele cu venituri mari, de peste 4.000 de lei, sunt cele care mănâncă chiar mai des de o dată pe zi în oraş.

Cele mai populare locuri de cumpărare a unei mese sau gustări în afara casei sunt, în ordine: McDonald’s, KFC (Kentucky Fried Chicken), shaormerii, pizzerii, Fornetti.

La studiu au participat 1000 de persoane de pe întreg teritoriul țării cu vârsta de peste 15 ani.

About News Report