1,2 milioane automobile Skoda au fost echipate cu softul ce permite falsificarea testelor

1,2 milioane automobile Skoda au fost echipate cu softul ce permite falsificarea testelor
Comments Off on 1,2 milioane automobile Skoda au fost echipate cu softul ce permite falsificarea testelor, 29/09/2015, by , in Business today

Constructorul auto ceh Skoda a anunţat, luni, că 1,2 milioane dintre vehiculele sale au fost echipate cu softul Volkswagen care permite falsificarea testelor antipoluare.

Pot să vă confirm că în cazul mărcii Skoda este vorba despre aproximativ 1,2 milioane de autoturisme produse în trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Skoda, Jozef Balaz, conform Agerpres.

Audi, divizia de lux a grupului Volkswagen, a anunţat anterior şi că 2,1 milioane dintre automobilele sale au fost echipate cu acel software care permite falsificarea testelor antipoluare.

Procuratura din Germania a lansat, luni, o investigaţie penală împotriva fostului director general al Volkswagen, Martin Winterkorn, după ce producătorul auto a falsificat datele privind emisiile poluante ale unor automobile diesel.

Totodată, în jur de 1,42 milioane de vehicule Audi, dotate cu motoare care îndeplinesc standardele de emisie EU5, sunt afectate în Europa de Vest.

About News Report