10 Mituri despre implanturile din silicon, cu medicul Vitalie Stan

10 Mituri despre implanturile din silicon, cu medicul Vitalie Stan
Comments Off on 10 Mituri despre implanturile din silicon, cu medicul Vitalie Stan, 20/03/2016, by , in Lifestyle

Statisticile arata ca in 2015, peste 4000 de femei au beneficiat de augmentare mamară prin implanturi, majoritatea cu silicon. Despre implant si implicatiile acestuia se vorbeste mult. Evident, pe langa lucrurile reale, in jurul “silicoanelor” s-au format multe mituri si legende. Chirurgul estetician Vitalie Stan, unul dintre cei mai solicitati medici din Romania, le-a trecut in revista pe cele mai populare:

1. Implantul interfera cu lactatia si dupa implant nu se poate alapta
Dr. Vitalie Stan : Nu este adevarat!! Implantul este plasat sub muschiul pectoral, astfel ca nu afecteaza functia glandei mamare.

2. Implantul poate provoca cancer mamar
Dr. Vitalie Stan : FALS!! Comisia Nationala pentru Materiale de Silicon utilizate in medicina din SUA, intr-un studiu vast – intitulat “Safety of Silicone Breast Implants”- a demonstrat clar ca nu exista o crestere in frecventa cancerului mamar la femei care au implant mamar, comparativ cu cele fara implant.

3. Implantul poate exploda in avion
Dr. Vitalie Stan : Speculatii de tip hollywoodian!! Atat invelisul cat si gelul din interior au un grad de rezistenta mult mai mare la presiune decat cea din cabina aeronavei. Mitul are oarecum o baza reala – se presupune ca, in trecut, la implanturile cu ser fiziologic s-au observat scapari ale serului, prin valva. Dar acest lucru nu a fost demonstrat stiintific niciodata.

Vitalie Stan silicoane

4. Implanturile trebuie schimbate la o anumita perioada de timp
Dr. Vitalie Stan : Fals !!! Implanturile au o durata de utilizare nelimitata – limitata este doar garantia pe care o ofera producatorul, care – evident – recomanda schimbarea implantului dupa 10 ani. De ce? Atentie : recomanda, nu impune! Practic nu sunt decat doua situatii in care se impune schimbarea implantului – in cazul unei complicatii sau evolutii nefavorabile sau in cazul in care pacienta doreste acest lucru.

5. Implantul poate cauza dureri de spate
Dr. Vitalie Stan : FALS! Greutatea implanturilor cu dimensiuni normale este sub 1 kilogram. Este absurd sa credem ca aceasta greutate poate destabiliza coloana. Sigur, in cazuri exceptionale, cand sunt implantate proteze foarte mari ca si greutate, poate fi afectata si coloana – dar asemenea cazuri sunt extrem de rare si – in practica curenta – nu se intalnesc.

6. Implantul poate cauza pierderea sensibilitatii
Dr. Vitalie Stan : Partial adevarat!! Implantul poate cauza prin presiunea sa tulburari de sensibilitate care insa sunt temporare. In timp, sensibilitatea revine la normal.

7. Implantul nu poate fi pus inainte de 18 ani

Dr. Vitalie Stan : FALS!! Nu varsta este contraindicatia pentru implant, ci imaturitatea organismului. Daca toate procesele de maturizare s-au incheiat, sa zicem, la 17 ani, nu vad niciun motiv pentru a contraindica operatia. Ce este adevarat ca, pana la 18 ani, decizia pentru implant trebuie consemnata si de parinti sau de tutori legali.

8. Un implant arata nenatural
Dr. Vitalie Stan : Nu este adevarat! Daca este corect indicat si corect plasat,
dupa o perioada de 6-12 luni, doar cicatricele mai tradeaza prezenta acestuia.

9. Implanturile se lasa dupa nastere
Dr. Vitalie Stan : FALS! Glanda mamara care sufera o involutie postlactica se poate lasa si cu si fara implant.

10. Ultimul mit care este legat de aceasta operatie, dar nu are legatura cu implantul – anestezia generala iti scurteaza viata cu 5 ani
Dr. Vitalie Stan : FALS! Un specialist in anestezie ar explica in detaliu, dar va asigur ca este fals.

vitalie-stan 400

About Business life