10 milioane de locuri de munca din Marea Britanie, in pericol din pricina TEHNOLOGIEI

10 milioane de locuri de munca din Marea Britanie, in pericol din pricina TEHNOLOGIEI
Comments Off on 10 milioane de locuri de munca din Marea Britanie, in pericol din pricina TEHNOLOGIEI, 11/11/2014, by , in Business today

Potrivit cercetarilor referitoare la impactul tehnologiei avansate asupra pietei muncii, realizate de compania de consultanta Deloitte si Universitatea Oxford, in urmatorii 20 de ani, aproape 10 milioane de britanici isi vor vedea locurile de munca in pericol.

Conform Institutului National de Statistica, pe piata muncii din Marea Britanie sunt active 30,8 milioane de persoane, ceea ce inseamna ca unul din trei angajati va fi afectat de schimbarile rapide ale tehnologiei, notează Mediafax.ro.

“Locurile de munca cu activitati repetitive, posturile de functionari si din serviciile de suport vor fi inlocuite cu posturi care vor necesita cunostinte in domeniul digital, management si de creatie. Aceste tendinte există deja”, potrivit studiului.

Intre posturile vulnerabile se numara cele din administratie, vanzari si servicii, transporturi, constructii, industria extractiva si de productie.

Cele mai putin vulnerabile activitati sunt din domeniul managementului specializat, serviciilor financiare, IT, inginerie si stiinta, educatie, servicii juridice, servicii pentru comunitate, arte si media si sectorul sanatatii.

Companiile londoneze au nevoie tot mai mult de know-how digital, management si creativitate si mai putin de activitati de procesare, suport, administratie si limbi straine.

About News Report