1% dintre cei mai bogați oameni din lume posedă mai mult decât ceilalți 99%

1% dintre cei mai bogați oameni din lume posedă mai mult decât ceilalți 99%
Comments Off on 1% dintre cei mai bogați oameni din lume posedă mai mult decât ceilalți 99%, 18/01/2016, by , in Business today

Patrimoniul cumulat de 1% dintre cei mai bogați oameni din lume l-a depășit anul trecut pe cel deținut de restul de 99% din populația Terrei.

Organizația neguvernamentală britanică Oxfam a făcut publice niște date incredibile: pentru prima dată, patrimoniul cumulat de 1% dintre cei mai bogați oameni din lume l-a depășit anul trecut pe cel deținut de restul de 99% din populația Terrei.

“Distanța între grupul celor mai bogați și restul populația s-a mărit în mod spectaculos în cursul ultimelor 12 luni”, constată un raport al acestei organizații, intitulat “O economie în serviciul a 1 %” de persoane.

Același raport subliniază: “Anul trecut, Oxfam estimase că 1 % vor poseda mai mult decât restul lumii în 2016. Această predicție s-a realizat, de fapt, în 2015, cu un an mai devreme”.

Raportul mai spune: “De la începutul secolului al XXI-lea, jumătatea cea mai săracă a umanității a beneficiat de mai puțin de 1% din creșterea totală a averilor mondiale, în timp ce 1% dintre cei mai bogați și-au împărțit jumătate din această creștere”.

About News Report